English

A zene nem ismer határokat” – mondjuk és halljuk sokszor. Május 9-én a Kecskeméti Református Újkollégium d ísztermében megtartott hangverseny közönsége tanúja lehetett ennek. A californiai Reneszánsz Iskola (vezényelt Kádas Judit, zongorán kísért I Fei Chen) és a Kecskeméti Református Általános Iskola (vezényelt Jámborné Márkus Emőke, zongorán kísért Gálné Danics Éva) kórusai közös koncerttel örvendeztették meg a zenét szerető szülőket.

 

 

A Kodály évforduló tiszteletére rendezett hangversenyen, a magas színvonalon éneklő kórusok műsorválasztása, a vendégek több magyar nyelven énekelt népdal feldolgozása forrasztotta egybe a két nemzet ifjúságát, felejthetetlen élménnyé tette a találkozást.
Kodály Zoltán szellemi örökségének ápolása, a Kodály módszer gyakorlati megvalósítása mindkét iskola célkitűzése és mindennapi gyakorlata.

A két intézmény következő találkozása, a kapcsolat folytatása reménység szerint Californiában lesz. Erre készül a Kecskeméti Református Általános Iskola kórusa Jámborné Márkus Emőke vezetésével.



Vissza a honlapra