Üdvözöljük

Kapcsolat

Elérhetőségeink

6000 Kecskemét
Szabadság tér 7.

Tel.: 06-76/500-380
Fax.: 06-76/501-653

Aktuális

DIÁKÚJSÁG                      Ha kíváncsi vagy a napi híreinkre, kattints ide!  

Sporttörténeti szenzáció gimnáziumunkban!


Asztalitenisz diákolimpia országos döntőjében Novák Laura 11.e osztályos tanuló 1., míg Drabant Anita 9.c osztályos tanuló 2. helyezést ért el. Felkészítőik: Fodor Miklós, Szabó Krisztián, Vajda Viktor

Novák Laura Oklevél
Drabant Anita Oklevél

Történelmi és földrajzi kalandozások


A „Történelmi és földrajzi kalandozások” előadássorozat keretében a következő előadás 2018. február 14-én szerdán, 17 órakor kezdődik a Kecskeméti Református Gimnázium (Kecskemét, Szabadság tér 7.) kémia előadójában. Az előadást Varga István és Zsoldos Roland 12. évfolyamos diákok tartják, Amerikai vakáció címmel. Minden érdeklődőt szeretettel várunk, a belépés díjtalan.

PlakátA Szegedi Tudós Akadémia bázisiskolája lett a Kecskeméti Református Gimnázium


A Kecskeméti Református Gimnázium 2017. november 23-án kapta meg a „A Szegedi Tudós Akadémia Területi Bázisiskolája" megtisztelő címet. Az erről szóló oklevelet dr. Buzás Norbert, az Alapítvány operatív igazgatója, a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának Egészség-gazdaságtani Intézetének intézetvezető egyetemi docense 2018. január 19-én, pénteken délelőtt adta át a kecskeméti iskola igazgatónőjének, Szenes Mártonné Durucz Annának.


keol.hu cikk


Euroscola 2018.január 17-21.


Európa akkor is szép, ha nem turistaszezonban járjuk be. Amikor reggel nyolckor még csak dereng, ötkor már sötét van, és közte mindent beborít a félhomály. Az Alpok akkor is lenyűgözőek, ha csupán a hegyek kontúrjait lehet kivenni, és a sűrű hóesésben csak a közeli fenyvesek látványában gyönyörködhetünk. Strasbourg messze van, napi átlag ötszáz kilométert tettünk meg - hiszen útba ejtettük t...


Bővebben
Galéria


Rendhagyó laboratóriumi gyakorlatok


A Kecskeméti Református Gimnázium, mint a Szegedi Tudós Akadémia bázisiskolája adott otthont egy különleges laboratóriumi gyakorlatnak. Az élettudományok iránt érdeklődő, tehetséges diákok számára szervezett gyakorlatot V. Lengyel Adrien vezető tanár koordinálta és Dr. Csupor Dezső (a Kecskeméti Református Gimnázium volt diákja), a Szegedi Egyetem docense tartotta munkatársával, Zomborszki Zoltán Péterrel.


keol.hu cikk


Formabontó karácsonyi műsort készített az idén a 10.


Formabontó karácsonyi műsort készített az idén a 10. e osztály. Elképzelték, hogyan történne Jézus születése ma, a XXI. században. A színpadi játék a sok humoros jelenet mellett arról tett tanúbizonyságot, hogy a csoda ma is megszülethet, nem kívül, hanem belül, a szívünkben. Az előadást Gál Erzsébet és Porumb András 10. e osztályos tanulók állították össze. A műsorban az osztály minden tagja szerepelt. Jámbor Zsolt, Vincze Árpád tanár úr és Tusáné Petróczi Lea tanárnő segítette a diákok munkáját.


Gratulálunk a Megyei matematikaversenyen díjazott diákjainknak:


Kis-Juhász Eszter 7.évfolyam, 2.helyezés, tanára Marosszéky Gábor Csontos Laura 11.évfolyam, 3.helyzés, tanára Szőke-Tóth Emőke Czabán Zsombor 9.évfolyam, 7.helyezés, tanára Szabó Antal Bártol Ákos 10.évfolyam, 8.helyezés, tanára Szabó Zsuzsanna Márta


FELVÉTELI A 2018/2019. TANÉVRE

Részletek

RefiKém


Sítábor


2018 január 27 /vasárnap/ -
Február 03-ig / szombat /

Trevalli sírégió Olaszország


Bővebben

Aradi kerékpártúra - 2017


- Apa, apa!! Beválogattak az aradi 13-ba!!
- Ez mit is jelent kislányom? Ennek most örülni kéne?
- Igen-igen, hiszen így tagja lehetek annak a csapatnak, aminek tagjai októberben Aradra kerékpároznak, és iskolánkat képviselve tiszteletüket teszik az aradi hősök előtt...


Bővebben
Galéria
keol.hu cikk
hiros.hu cikk
KTV


Tisztelt szülők, kedves tanulók!


Az e-Órarend jelenleg csak pdf formában tölthető le az alábbi linkeken:

Tanárok
Osztályok
Tantermek
Óraadók

Megértésüket köszönjük.


Tanulók utazási kedvezménye


Megtekint


Versenyeredmény – Német nyelv


Schuster Veréna 10.e osztályos tanuló volt a legjobb ebben a tanévben a Mezzofanti német nyelvi verseny országos döntőjében, melynek jutalmaként egy ingyenes nyelvizsgázási lehetőséget kapott.

Felkészítő tanára: Deliné Neuhauser Anikó


Versenyeredmény – Kémia


Ebben a tanévben, tanulóink javaslatára, elindultunk a nagy hagyományokkal rendelkező Curie kémiaversenyen. Három levelező forduló, majd a regionális döntő után, négy kilencedik osztályos tanulónk jutott be az országos döntőbe, ahol Ficsor István Dávid országos 4., míg Terjéki Gergő országos 6. helyezést ért el.

Felkészítő tanáraik: Kecskés Ágnes, Labancz István, Tóth Imre


Futással jótékonykodtak a Refisek a főtéren


Idén május 2-án került sor immáron hetedik alkalommal iskolánk futógálájára. Minden diák és tanár maga döntötte el, hogy hány kört fut vagy sétál, és hogy mekkora összeggel támogatja a rendezvényt. A támogatás alapösszege 200 Ft/kör,...

Bővebben
Galéria
keol.hu cikk


Versenyeredmény


A „Re:formáció – Megújuló világ” Komplex műveltségi vetélkedő középdöntőjében iskolánk csapata második helyezést ért el!
A csapat tagjai: Kelemen Bálint (11.e), Bárdkai László (10.d), Keresztesi Sándor (10.d), Szabó Balázs (10.d), Sipos Villő (11.c)

Felkésíztő tanárok: Vincze Árpád, Jámbor Zsolt

Oklevél
keol.hu cikk


Versenyeredmény - Kémia


Az Irinyi János középiskolai kémiaverseny országos döntőjén Ficsór István Dávid 9.a osztályos tanuló kategóriájában 5. helyezést ért el, s egyben meghívást kapott egy ősszel megrendezésre kerülő konferenciára melyen Nobel díjas tudósokkal is találkozhat.

Felkészítő tanáraik: Kecskés Ágnes, Labancz István, Tóth Imre

Kiemelkedő tehetséggondozó munkáért a Kecskeméti Református Gimnázium a MOL különdíjában részesült, melynek keretében tanulóink egy üzemlátogatáson vehetnek részt.

Oklevél
Oklevél


Versenyeredmény - Magyar


Makai Béla 10.d osztályos tanuló a „Szép magyar beszéd” verseny országos döntőjén példamutatóna szép beszédért megkapta a Kazinczy emlékérmet!

Felkészítő tanára: Kovács Zoltán

Oklevél


Versenyeredmény - Kémia


A Református iskolák XIX. kémiaversenyének országos döntőjén kiemelkedően szerepeltek diákjaink. Ficsór István Dávid és Terjéki Gergő is első helyezett lett.

Felkészítő tanáraik: Kecskés Ágnes, Labancz István, Tóth Imre

Oklevél
Oklevél


Versnyeredmény


Csiszár Gergely 11. osztályos tanuló a Ceglédi filmfesztiválon alkotótársával I. helyezést szerzett a kisfilm kategóriában.

Emléklap
HIROS.HU cikk


Versnyeredmény - Magyar


Honti Dorka Laura 10. osztályos tanuló az „Édes anyanyelvünk” verseny megyei második helyezettjeként bejutott az országos döntőbe!

Felkészítő tanára: Krettné Bagi Márta

Versnyeredmény - Történelem


A VERITAS Történelemkutató Intézet által megrendezettt Szuezi Válság és Magyarország 1956 elnevezésű versenyen a 12. évfolyamos tanulóinból álló csapat 1. helyezést ért el.

A csapat tagjai: Góczon Tamás, Karcza Viktor, Takács Balázs

Felkészítő tanár: Tóth Attila

Emléklap

Nagy Refis Párnacsata Party


A Nemzetközi Párnacsata Nap alkalmából a 10.a osztály (Pamlény népe) 2017. április 3-án, hétfőn megszervezi a Nagy Refis Párnacsata Party-t. Játszani akarj a társaddal, ne legyőzni és megverni őt!

Részletekért kattints a képre!

Versenyeredmény – Fizika


Ficsór István Dávid, intézményünk 9. osztályos tanulója a XXI. Tornyai Sándor országos fizikai feladatmegoldó verseny az előkelő 3. helyezést érte el.

Felkészítő tanár: Galambos Péter

Versenyeredmény – Sport


2017.03.30-án a Kecskeméti Református Gimnázium V. korcsoportos floorball csapata diákolimpia bajnoki címet szerzett!

A csapat tagjai: Molnár Ábel, Sváb-Kovács Marcell, Kiss Bálázs, Kajdácsi Balázs, Konfár Benjámin, Tóth Benedek, Ficsór István

kesport.hu cikk


Versenyeredmény - Angol nyelv


Az Országos angol nyelvi verseny megyei döntőjén 8. osztályos tanulóink kibérelték a dobogót, hiszen Szöllősi Adél 1., Keszthelyi Emma 2., Tóth Zsófia 3. helyezést ért el. A megyei döntő résztvevője volt még Kissebestyén Petra is.

Felkészítő tanárok: Rigó Róbertné Hajnal Edina, Dr. Hardi Judit

Versenyeredmény – Matematika


Czabán Zsombor 8. osztályos tanuló a Református középiskolák országos matematika versenyén bizonyult legjobbnak, amely eredményhez szívből gratulálunk!

Felkészítő tanár: Szabó Antal

Vesenyeredmény – Történelem


Kelemen Bálint 11. osztályos tanuló kimagasló eredménnyel bejutott az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny döntőjébe történelemből. Reméljük a szóbeli megmérettetésen folytatja szép szereplését, s így megszerzi a továbbtanuláshoz szükséges 100 többletpontot.

Felkészítő tanár: Tóth Attila

Versenyeredmény – Kémia


Szenzációs eredményt értek el tanulóink az Irinyi János országos középiskolai kémiaversenyen. A megyei döntőbe jutott mind az öt tanulónk sikerrel vette az akadályokat, így április végén az országos döntőn képviselhetik iskolánkat!
Az országos döntőbe jutott tanulók: Dékány Henrietta (9.c), Ficsór István (9.a), Kelemen Dávid (9.c), Terjéki Gergő (9.c), Urbán Orsolya (10.c).

Fekészító tanárok: Kecskés Ágnes, Labancz István, Vargáné Hajdú Mária, Tóth Imre (if.)

Versenyeremény – Történelem


Rigó Zsombor Márton 9.a osztályos tanuló megyei első helyezést ért el a Savaria országos történelemversenyen és harmadik helyezett lett a Megyei történelemversenyen.

Felkészítő tanár: Szabados László

TÁJÉKOZTATÁS


Négy évfolyamos osztályból


HÁRMAT INDÍTUNK!


Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a tanulmányi területek rangsorában elfoglalt esetlegesen kedvezőtlen hely önmagában nem jelenti azt, hogy nem kerülhet be a tanuló az adott tanulmányi területre, mivel sokan több tanulmányi területet is megjelöltek. Így azok, akiket más tanulmányi területre veszünk fel, kiesnek ebből a rangsorból, ezért az utánuk jövők előrébb sorolódnak.


Tanulmányi terület: 40

Tanulmányi terület: 41

Tanulmányi terület: 42

Tanulmányi terület: 43

Tanulmányi terület: 44

Tanulmányi terület: 45

TÁJÉKOZTATÁS


Hat évfolyamos osztályból


KETTŐT INDÍTUNK!


Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a tanulmányi területek rangsorában elfoglalt esetlegesen kedvezőtlen hely önmagában nem jelenti azt, hogy nem kerülhet be a tanuló az adott tanulmányi területre, mivel sokan több tanulmányi területet is megjelöltek. Így azok, akiket más tanulmányi területre veszünk fel, kiesnek ebből a rangsorból, ezért az utánuk jövők előrébb sorolódnak.


Tanulmányi terület: 60

Tanulmányi terület: 61

Tanulmányi terület: 62

Tanulmányi terület: 63


Öltözz pirosbaFloorballban is a legeredményesebbek között


A tavalyi hazai rendezésű országos döntő után idén három csapattal jutottak a veszprémi döntőbe. A versenykiírás változása miatt a tanulók nagy része egy korcsoporttal feljebb versenyzett a sajátjánál, ám ennek ellenére az előkelő 6., 7., valamint 8. helyezést érték el. Ezzel a teljesítményükkel az ország legeredményesebb középiskolája különdíjat is elhozták a versenyről.

KEOL cikk
Nagy gimnáziumi társasjátékozás

Bővebben


SÍTÁBOR
2017. január 22-27.
Trevalli, Olaszország

Bővebben


Nemzeti Tehetség Program NTP-MTTD-15-0110
A kincseket a víz mossa ki a földből
– tehetséggondozó projekt a Kecskeméti Református Gimnáziumban –


Galéria az üzemlátogatásról
Galéria a laborgyakorlatokról
Galéria a börzsönyi terepgyakorlatról
Galéria a barkácsműhelyről
Diákok prezetációi
Rövid szakmai beszámol

A Welness-telen vándortábor a Bükkben


A 8. a osztály 14 bátor tagja 2016. július 3-án vasárnap reggel a kecskeméti buszállomáson várakozott az Egerbe menő buszra. Egy rövid csomagellenőrzés után jött a búcsú, majd kigördült az autóbusz. A lányok a busz közepén, a fiúk a hátsó sorokban ültek. Lassan fogytak a kilométerek, így bőven jutott idő beszélgetésre...


Bővebben
Fotók

A Paradicsomban jártunk...


A Szlovák Paradicsom Nemzeti Park zsebkendőnyi terület a Magas-Tátra előterében, telis-tele szurdokokkal. Ezek keltették


Bővebben


Kedves Szülők!


A 2016-os nyári cserkésztáborok részleteiről az alábbi oldalakon tájékozódhatnak:Kiscserkésztábor
Csapattábor

Történelem OKTV


Történelem OKTV 3.helyezést ért el Góczon Tamás 11.e osztályos tanulónk.

Gratulálunk neki és Tóth Attila tanár úrnak!Fotók

Megyei Történelemverseny a Kecskeméti Református Gimnáziumban


Tavaszi sporteredmények a gimnáziumban


A 2016-os tavasz is gazdag volt sportsikerekben: mind úszóink, mind atlétáink, mind pedig labdajátékokban versenyző csapataink az országos döntőbe jutottak.


Bővebben


Első véradók a Refibenk


Véradást szerveztek péntek délelőtt a Kecskeméti Református Gimnáziumban. A véradás még a tavalyinál is sikeresebb volt: 35 első véradó diák - 12. osztályosak - és 11 felnőtt (tanár, egyházközségi dolgozó) adott vért reggel 9-től 13 óráig.

KEOL cikk

Futottak és közben jótékonykodtak a Refisek a főtéren


Április 22-én jótékonysági futást rendezett a Kecskeméti Református Gimnázium folytatva az előző évek hagyományait. Minden diák és tanár maga döntötte el, hogy hány kört fut vagy sétál, és hogy mekkora összeggel támogatja a rendezvényt.

KEOL cikk

Gálik Máté Világbajnok Abu Dhabi-ban!


Az Ifjúságiak között kék öv 71.5 kg-ban a mai napon Gálik Máté nem talált legyőzőre és első lett az Abu Dhabi World Youth Jiu-Jitsu Championship 2016 Világbajnokságon. Máté a 15 fős mezőnyben négyszer küzdött és négyszer győzött!! Felkészítője Lakatos Sándor. Gratulálunk!

Bővebben

Jótékonysági futógála


„Jó akarok lenni mindenkihez.
Átlépni önmagamon, átlépni önzésemen!
Kinyílni, szeretni, élni!
Nem hős akarok lenni, hanem jó.”
Pilinszky János

Április 22-én jótékonysági futást rendezünk diákjaink számára, folytatva az előző évek
hagyományait. Minden diák maga dönti el, hogy hány kört fut vagy sétál, és hogy mekkora
összeggel támogatja a rendezvényt. Támogatás alapösszege 200 Ft/kör, de ez az összeg
tetszőlegesen emelhető a körök számától függetlenül. Idei rendezvényünkkel
az Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonát szeretnénk támogatni.
E nemes cél érdekében szeretnénk megmozgatni az egész iskolát.


Éneklő Ifjúság


A Kecskeméti Református Gimnázium Psalmus Kórusa és Kamarakórusa az Éneklő Ifjúság Kórusbemutatón ARANY minősítést szerzett, emellett DIPLOMA-Dicsérő Oklevelet kaptak, és elnyerték az "ÉV KÓRUSA" címet is, mely a legmagasabb elérhető elismerés ezen az országos seregszemlén.

Bővebben

2B or NOT 2BSHAKESPEARE CSAPATVERSENY A REFIBEN!

RÉSZLETEKÉRT FORDULJ BIZALOMMAL AZ ANGOL TANÁRODHOZ! HA AZ ANGOL NEM AZ ERŐSSÉGED, NEM AKADÁLY!Versenykiírás
KVÍZ

Textpuzzle – játékos verseny német nyelven – immár második alkalommal


December 2-án a Kecskeméti Református Gimnázium német munkaközössége német nyelvi versenyt rendezett általános iskolás diákok részére immár második alkalommal. A hatodik, hetedik, nyolcadik osztályos tanulók korosztályonként mérhették össze tudásukat.

Bővebben
Fotók

Textpuzzle német nyelvi verseny első húsz helyezettje évfolyamonként: (A további helyezéseket - külön kérésre – az iskoláknak elküldjük.) Szeretettel várjuk a jelentkezőket jövőre is december első hetében!

Eredmények

Több, mint 100 adventi koszorút készítettek diákjaink


November 19. és 23. között 4 alkalommal készítettek adventi koszorúkat diákjaink gyermekeknek, időseknek. A kórház gyermekosztálya, a Nyíri úti iskola és a SION III. lakói számára kötöttek koszorúkat ajándékként, az adventi várakozás fényesebbé tételéért és az összetartozás érzésének kifejezéséért.

KEOL cikk

RefiKém - Szerves kémia I.


November 26-án kezdődik a RefiKém 4. évada. A hagyományok szerint legalább másfél órán keresztül tematikusan mutatunk nektek (önöknek) a tananyaghoz kapcsolódó ismert és kevésbé ismert kísérleteket. Most a szerves vegyületek éghetőségét, oxidálhatóságát járjuk körül. Nehéz téma, látványos kísérletekkel. Minden érdeklődőt szeretettel várunk a gimnázium kémia előadójában 2015. november 26-án, csütörtökön 17 órakor. Mivel a kísérleteket nemcsak bemutatjuk, hanem magyarázzuk is, ezért kérjük, hogy a 10. osztályosok és az érettségire készülők jegyzetfüzetet és tollat hozzanak magukkal!

Katona Józsefre emlékeztek


Katona József születésének 224. évfordulója alkalmából – Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatának felkérésére - műsorral emlékeztünk meg a drámaíróra Katona József téri szobránál.

KEOL cikk

"Párisban járt az Ősz..." és a refis gimnazisták is


Immár harmadik alkalommal kapott lehetőséget a Kecskeméti Református Gimnázium 24 diákja és 2 tanára, hogy részt vehessen Strasbourgban az Európai Parlamentben szervezett Euroscola napon, további 19 ország csapataival együtt. Hogy ne csak amiatt az egy nap miatt utazzon a csapat több ezer kilométert, ezért némi kiegészítéssel 6 napos tartalmas kirándulást csináltunk belőle.

Bővebben
Fotók


2015. október 10-én 10.00 - 16.00 óráig a Mozgássérült Fiatalokért Alapítvány Integrált Sportnapot szervez a Kecskeméti Református Gimnázium közösségi szolgálatot teljesítő diákjainak bevonásával. A sportnap keretében lehetőség nyílik vívás, íjászat, ülőröplabda, darts, asztalitenisz, boccia, asztalifoci, kerekesszékes rugby kipróbálására. Egy-egy sportág bemutatását élvonalba tartozó jeles mozgássérült sportolók segítik. A gimnázium és az alapítvány szervezői szeretettel hívják és várják mind a mozgássérült embereket, mind az épeket, minden érdeklődőt. A rendezvény alkalmat ad arra is, hogy az érdeklődők egymással és a sportolókkal ismerkedhessenek, beszélgethessenek. A találkozás, a közös mozgás élménye kikapcsolódást nyújt bármely korosztály számára. A rendezvény támogatója az Új Európa Alapítvány.

YouTube videó

Megalakult a Magyar Református Tehetségsegítő Tanács Dunamelléki Tehetségközpontja


Szeptember 18-án a Református Újkollégium dísztermében megalakult a Magyar Református Tehetségsegítő Tanács Dunamelléki Tehetségközpontja, melynek mi lettünk a központja. A Tanács tagjai a Kecskeméti Református Egyházközség és intézményeinek munkatársai: Szenes Mártonné Durucz Anna elnök, Varga Nándor alelnök, Labancz István titkár, Jámborné Márkus Emőke (általános iskolai tagozat), Czencz Anikó (óvodai tagozat)

KEOL cikk

2015.augusztus 30-án megnyitottuk a 2015/2016.tanévet.


Kecskemét - Hagyományosan ünnepi istentisztelet keretében tartotta meg a tanévnyitót a Kecskeméti Református Gimnázium vasárnap este. Itt tettek fogadalmat a gimnáziumba idén felvett, a tanulmányaikat a 2015/16-os tanévben megkezdő tanulók is.

KEOL cikk

Tóth Imre igazgatóhelyettes a Magyar Diáksport Szövetség éves közgyűlésén kitüntetést vehetett át a diáksportért végzett kiemelkedő munkájáért.

Gratulálunk és köszönjük a sok önzetlen munkát!


Szeretet- és közösségi szolgálatra felkészítő csendesnap


A közösségi szolgálatra való felkészítés során azt tapasztaltuk, hogy a fiatalokban nagy a tettrekészség és a segítőkészség, de szorongást keltenek azok a helyzetek, amikor sérült, idős, beteg, vagy éppen a társadalom peremére szorult emberekkel kell találkozniuk - mondták el hírportálunknak a szervezők, Jánosyné Bánszky Zsuzsanna tanárnő és Vincze Árpád református lelkész...

KEOL cikk

Refis siker az Euroscola versenyén!


A 2015-os Euroscola internetes játék tavaszi versenyidőszakában a legtöbb pontot iskolánk csapata érte el. Ezzel elnyerte a jogot, hogy részt vegyen az Európai Parlament strasbourgi szimulációs játékán.

Gratulálunk a csapat minden tagjának és a felkészítő tanároknak!

Bővebben

1. helyezést ért el gimnáziumunk csapata a városi környezetvédelmi vetélkedőn


A „Környezet és természetvédelem jeles napjai” programsorozat keretében a Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központban 2015. április 24-én délután a város középiskolásai vetélkedő keretében adtak számot tudásukról. Az idei megmérettetésre 8 középiskola csapata jelentkezett. A Kiskunsági Környezet és Természetvédelmi Egyesület 2015-ben is vállalta a szakmai házigazda szerepet. A vetélkedőben az ötfős csapatoknak 6 feladatot kellett megoldaniuk.

1. helyezést ért el a Kecskeméti Református Gimnázium csapata

Csapattagok: Dudás Anna, Gazdag Dalma, Bekwith Édua, Lesi Zelma, Hamar Eszter Felkészítő tanárok: Juhász Katalin és Vargáné Lengyel Adrien

kecskemet.hu cikk

Elballagtak a végzősök


Az utolsó osztályfőnöki órát követően „virághegyekkel" látták el érettségi előtt álló gyermekeiket a szülők, rokonok, vendégek, majd végigjárta az osztályokat a ballagási menet.
Az iskolaépületből átvonultak a templomba, ahol megkezdődött az ünnepélyes istentisztelet. Laczay András református lelkész apostoli köszöntését követően Vincze Árpád református lelkész hirdetett igét, Szenes Mártonné Durucz Anna, az iskola igazgatónője pedig elbúcsúzott a diákoktól. Az elbocsátó imádságot Varga Nándor református lelkész, a Kecskeméti Református Kollégium Igazgatótanácsának elnöke mondta.

KEOL cikk

Első véradók a Kecskeméti Református Gimnáziumban


A reggel 9-től 13 óráig tartó véradásra a földszinten jelöltek ki egy termet. A 24 első véradón kívül további 11 felnőtt, többségében az iskola tanárai, valamint a Kecskeméti Református Egyházközség intézményeiben dolgozók is vért adtak.

KEOL cikk

Futva jótékonykodtak a Refisek


Összesen 520 diák és tanáraik rótták a köreiket, és körönként 200 forint felajánlásával járultak hozzá a bevételhez Az immár 6. alkalommal megrendezett rendezvény bevételéből idén a Platán Otthon fogyatékkal élő részlegét támogatják. A jótékonysági futógála szervezői Palásti Kovács Márta és Német Ilona tanárok voltak.

KEOL cikk

Szekszárdon jártunk a Német Színházban


Már egy óra után nem sokkal szállingóztak a Zrínyi iskola előtt gyülekező refisek német tudástól függetlenül, hogy az ézisekkel megosztott buszon zötyöghessenek fel Szekszárdra, a Beatles an Board című darab megtekintésére.
Két óra buszút után már csak egy kis séta állt a németes csapatunk és a Deutsche Bühne Ungarn német színház között. Miután letudtuk az elmaradhatatlan csoportképkészítést, a pisi szünetet és mindenki talált helyet a kabátjának, beléphettünk a nézőtérre, a repülőgép utasterébe. Igen, lehet, nem volt egyértelmű az előadás címe. Egy repülőgép fedélzetén ültünk. A nézőkből résztvevők váltak, és a vígjáték során egymásután csendültek fel a szöveghez, vagy helyzethez passzoló Beatles slágerek. A felszállás némiképp döcögősen ment, sőt még a három légi utaskísérőnk is meghökkent, hogy sikerült a kapitánynak a manőver. Fent a magasban vontak csak be igazán a játékba. Német anyanyelvű színészeink bármely nézőt, azaz utast megszólítva próbáltak fillérekért eladni nekünk viszonylag bármit. Még mielőtt egy centet is sikerült volna kicsikarniuk belőlünk, az óceán irányába fordulva repülőnk sebesen zuhanni kezdett. Váratlan fordulat a történtben, stewardess tanoncunk tud repülőgépet vezetni. Természetesen egy újabb Beatles-dal felcsendülése koronázta meg a megmenekülést és a Párizsban való sikeres leszállást. Az estébe nyúló hazaút csendes volt a fáradt németzseniktől, csak elszórva lehetett egy-egy Beatles-dal dúdolását érzékelni.

(Szabó Kata, 10.a osztályos tanuló beszámolója)

Pirosba öltözött a Refi


Hétfőn újra pirosba öltözött az iskola apraja-nagyja, és jókedvű adakozás keretében gyűltek a kétszázasok a gyűjtőperselybe. A jókedvhez hozzájárult az is, hogy a támogatókat egy-egy piros léggömbbel is megajándékozták a szervezők...

KEOL cikk

Minden, ami kémia – érdeklődők tömege a RefiKém programon


A kémia és biológia tananyaghoz tematikusan kapcsolódó kísérletekben az volt a közös, hogy mindegyik valamely fém vagy fémvegyület egy-egy érdekes tulajdonságát mutatta be. Így érintették a kísérletek a különböző titkosírásokat, a fényképezést, a vér oxigénszállító képességét, a csapadékot, valamint azok komplexes oldását, és a galvánelemeket, a fémeket a szerves kémiában....

KEOL cikk

Gimnázium a városközpontban – töretlenül népszerű a kecskeméti „refi”


Kecskemét - A természettudományos, a humán oktatás és a spirituális nevelés egységét valósították meg a 25 éve újraindult Kecskeméti Református Gimnáziumban. Nem véletlen, hogy ma már a legnépszerűbb kecskeméti középiskolának lehet mondani az intézményt....

KEOL cikk

Együtt szavaltak a nemzettel


Kecskemét - A magyar népviselet napját tartották meg a magyar kultúra napján a Kecskeméti Református Gimnáziumban. Valamint csatlakoztak az „Együtt szaval a nemzet" programhoz is, amelyben idén 718 iskola vett részt a Kárpát-medencében. Jordán Tamás Kossuth-díjas színész-rendező által "vezényelve", egyszerre, együtt mondták el több ezren a Himnuszt Székelyudvarhelytől, Brassón,...

KEOL cikk

Dragomán György a Kecskeméti Református Gimnáziumban


Ebben a pillanatban ütötte el az óra az éjfélt. Félhomály, mindenki ásítozik. Egyetlen kislámpa világit csak egy karosszék mellett. A karosszékben ülő hölgy kinyitja könyvét, és halk, de határozott hangon olvasni kezd: „Az ébresztőórát este a párnám alá dugtam, hogy csak én halljam meg a csergését, és anya ne ébredjen fel,...

KEOL cikk

RefiKém - ami a kémcsövön kifér...


Február 10-én, kedden 17 órakor ismét RefiKém. Folytatódik a decemberben megkezdett ismerkedés a fémekkel és vegyületeikkel: tűzgyújtás gyufa nélkül, alkoholszonda rendőr nélkül, természettudomány lazán, stressz nélkül... Szokás szerint kb. 30 kísérlettel készülünk. A látott jelenségeket a kisebbek is nagyon élvezhetik, de a nagyobbaknak az emelt szintű kémia és biológia érettségi mélységéig magyarázzuk. A rendezvény nyitott és ingyenes.

Ha neked is vas(II)-ion van a hemoglobionodban,
akkor itt a helyed.


Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny


Gratulálunk tanulóinknak és felkészítőiknek, akik az Országos Középiskolai
Tanulmányi Verseny II. fordulójában képviselik iskolánkat.


EredményekPatrocíniu​m Kosárlabda Kupa II. helyRefiKém


A RefiKém sorozat újabb epizódjában a „Fémek I" programhoz külön mottót is kölcsönöztek József Attilától: „Elmémbe, mint a fémbe a savak..." Ennek keretében a gimnáziumi és az általános iskolai kémiai tananyaghoz kapcsolódó kísérleteket mutattak be és magyaráztak tanárok, diákok közösen, Labancz István vezetésével.


KEOL cikk

Príma Különdíj


Kiss Zsuzsanna, a Kecskeméti Református Gimnázium magyar nyelv és irodalom, dráma szakos, tankönyvíró tanára, a kecskeméti református oktatás 450 éves évfordulójára készített „Ötödfélszáz esztendők” című évkönyvének főszerkesztője megyei Príma Különdíjat kapott.
Szeretettel gratulálunk Kiss Zsuzsanna tanárnőnek!

KEOL cikk

Városi Bicíniuméneklő Verseny


Kecskemét - Kodály Zoltán közelgő születésnapja alkalmából rendezték meg a IV. Városi Bicíniuméneklő Versenyt a református internátus dísztermében. A versenyben „arattak" a refis diákok: minden kategóriában ők lettek az elsők.


KEOL cikk

OLVASÁS ÉJE


A 2014. szeptember 26-ról 27-re virradó éjszaka újra az OLVASÁS ÉJE volt a gimiben! A KTV tudósítása az eseményről.


Galéria
Bővebben
KTV riport

Röpis edzőtábor Izsákon, 2014.


Ha valaki igazán komolyan veszi a röplabdát a Refiben, az tudja, hogy augusztus második hetére nem tervezhet nyári programot, hiszen indul az izsáki edzőtábor.
Nem történhetett ez máshogy ezen a nyáron sem ugyanis immár 20. alkalommal pakolhattuk be sátrainkat az autóba és indulhattunk el a már megszokott útvonalon Izsákra. Huszonnégy kis- és nagy Refis diák vett részt és izzadt ki minden mérget szervezetéből a napi 2 edzéssel és sok-sok gyaloglással tarkított táborban. A menetrend most is szigorú és feszített volt, mint mindig. Reggeli a Vínóban, menetelés az edzésre, tisztálkodás, majd ismét menetelés ebédelni. Rövidke pihenés után ismét edzés, tisztálkodás és a szokásos menetelés után vacsora. A vacsorát követő utolsó menet után következett az esti lazítás a táborban. Éneklés, kis röplabdázás, barátkozás és hullócsillag nézegetés után tért a tábor nyugovóra. Ilyen napi program után már senkit nem kellett elringatni…
Úgy gondolom, hogy rengeteg jó élménnyel, tapasztalattal és megerősödött izomzattal tértek haza röpiseink a jubileumi röplabdás edzőtáborból.

Dunszt Orsolya, Csizmadia Szabolcs

Cserkészek


Hűvös június végi reggelen megérkezett a busz a bugaci Karikás csárdához. Leszálláskor két kalózzal találkoztak a résztvevők, majd elindultak a kalóztanya felé. Időutazással találkoztak a gyerekek Drake kapitánnyal, aki elvesztette a hajóját és legénységét. Biztonságos helyre vitte őket és elkezdték az új hajókat építeni. Közben kalóztáncot...

Galéria
Kiscserkészek Nagybugacon
Vikingek a MalombanNemzeti Tehetség Program NTP-EFP-13-026
A kísérleti fizika és az alkalmazott matematika szerepe a természettudományos tehetséggondozásban

Galéria
Videó
Poszter
Szakmai beszámoló

Propeller labor


A Kecskeméti Ifjúsági Otthon Propeller táborának résztvevői laborgyakorlaton vettek rész iskolánkban. "Amikor az ember még csak kisgyerek, akkor is kell tudományos ismeret..."

Galéria

DIÁKÚJSÁG       Legfrisebb galériánk                  Kövess minket a Facebook-on is!  
Nemzeti Tehetség Program NTP-MTI-13-0085


A Peszéri-erdőben jártunk


A május már csak ilyen. Rövid, szeszélyes és terepen lenni csak keveset lehet. Néha eszembe jut, bárcsak lehetne a tanévben is egy „újratervezés” gomb, és a nyári szünetet előrébb lehetne programozni. Csütörtökön még az ég is leszakadt, és elő kellett venni a télikabátot… Pénteken aztán csoda történt, bár V. T. tanárnő szerint, ha egy gatyányi kék van az égen, minden rendben lesz. Úgy is lett. Kipróbált vezetőnk, Máté András ezúttal ...

Galéria
Bővebben

Terepgyakorlat Tiszaalpáron


„Nap keltekor már Poroszlón voltunk, mellyet a Tisza különösen kedvel, mert gyakran kilátogat hozzá, nem restelli a nagy utat. Most is ott tisztelkedik. A fogadótól jobbra balra tengert láttunk, mellyben nyakig úsznak a fák, mint valami szerencsétlen hajótörést szenvedők. A gyorsszekérnél egy óranegyeddel elébb értem a Tisza hídjához, s ez alatt gyönyörködve néztem jobbra balra a tájat, melly a kiöntés által hasonlíthat Amerika őserdeihez regényességében. És az az átkozott szabályozás majd e regényességnek véget ...

Galéria
Bővebben

Juhász Barbara sakkozó, a Kecskeméti Református Gimnázium diákja átvette a „MAGYARORSZÁG JÓ TANULÓJA – JÓ SPORTOLÓJA 2013” címet. Gratulálunk!


A 2013. évi Magyar Köztársaság Jó tanuló-jó sportolója díjakat június 4-én adták át Budapesten a Magyar Sport Házában ünnepélyes keretek között. Mintegy nyolcvanan részesültek elismerésben abból a négyszáz fiatalból, akik kiérdemelték a “Magyarország jó tanulója – jó sportolója 2013″ díjat. Hoffmann Rózsa köznevelésért és Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár nyújtotta át az okleveleket.
A címet azok a diákok és hallgatók kapták meg, akik 2012. szeptember 1. és 2013. augusztus 31. között eredményesen szerepeltek legalább egy hazai sportversenyen, emellett tanulmányi átlaguk a 2012/2013-as tanévben meghaladta a 4,7-et. Az elért eredményekhez pontszámokat rendeltek hozzá.
Barbara a 4,7-es tanulmányi átlagára, a 2013. évi Ifjúsági Európabajnokságon elért 1., valamint a 20 éven aluliak Női Magyar Bajnokságán elért 1. helyezére 2975 pontot kapott.
Ezzel az elért pontszámmal – nagy örömére -, meghívást kapott a díjátadóra.Gratulálunk Tóth Imre igazgatóhelyettes tanárunknak az elismerésekhez!Magyar Kémikusok Egyesülete


Magyar Floorball Szakszüvetség
Pályaválasztási nap a Gimnáziumban


13 volt református gimnazista áldozta május 10-én a szombat délelőttjét arra, hogy segítse a mostani diákok pályaválasztását. Harmadik éve végzik ezt a szolgálatot, egyre bővülő létszámmal. A kezdeményezés ötletgazdája és első szervezője Müller Viktor 2003-ban érettségizett diákunk volt...

Galéria
Bővebben
Hanganyag

Euroscola – Az Európai Parlamentben jártunk


Utazni, világot látni, új dolgokat felfedezni, ismeretlen kultúrákba bepillantást nyerni a legtöbb ember szeret. De pusztán szórakozásból tesszük mindezt, vagy más célja is van? Ismereteink bővítéséhez elengedhetetlen, hogy nyitottak legyünk a világra, készek legyünk azt a lehető legtöbb oldaláról megismerni, és kisebb-nagyobb közösségeink aktív tagjaként tenni annak fejlődéséért, előrehaladásáért...

Galéria
Bővebben

Egyenesen Donyeckből érkezett az AIESEC gyakornok a Kecskeméti Református Gimnáziumba


A mexikói Fernando Alfonso Del Valle Ponce gyakornok spanyol és angol nyelvórákon és közösségi programokon segítette diákjainkat az idegen nyelvi kommunikáció gyakorlásában.

Bővebben

Költészet napja avagy „Versünnep” 2014-ben a Kecskeméti Református GimnáziumbanYouTube video

JÓTÉKONYSÁGI FUTÓGÁLA


„Jó akarok lenni mindenkihez.
Átlépni önmagamon, átlépni önzésemen!
Kinyílni, szeretni, élni!
Nem hős akarok lenni, hanem jó.”
Pilinszky János

Gimnáziumunk április 25-én jótékonysági futást rendezett diákjai számára, folytatva az előző évek hagyományait. Minden diák maga dönti el, hogy hány kört fut vagy sétál, és hogy mekkora összeggel támogatja a rendezvényt. A támogatás alapösszege 100 Ft/kör, de ez az összeg tetszőlegesen emelhető a körök számától függetlenül. Idei rendezvényünkkel a Kecskeméti Gyógypedagógiai Általános Iskola és Szociális Intézmény Mosolygós Szemekért Alapítványát támogatjuk.
A szakadó eső ellenére is sokan futottak, az általános iskola is részt vett két osztállyal és a támogatott intézményből is érkeztek diákok. 160.000 Ft-ot futottak össze a diákok.

GalériaJUBILEUM


2014. március 22-én a Katona József Színházban ünnepeltük meg, hogy 2014-ben 450 éves Kecskeméten a református oktatás. A jubileumi gálaműsorból készített 6 perces válogatás videóját a következő linken tekinthetik meg:

YouTube video

 

Újra a Szegedi Egyetem kutatóiskolája lettünk

Kimagasló sikerek a diákolimpián!


Ebben a tanévben 5 korcsoportban 7 csapattal indultunk el a kispályás floorball diákolimpia küzdelmein, hogy minél többen kipróbálhassák magukat, s élhessék át a versenyek izgalmait, az együtt, egymásért küzdés örömét! Az első kellemes meglepetés volt, amikor a selejtezőket minden csapatunk sikerrel vette, s az elődöntőkön szurkolhattunk diákjainknak, akik meghálálták a biztatást, s mind a négy középiskolás korcsoportban egy-egy csapattal bejutottunk az országos döntőbe. Ebben a tanévben a magyarországi középiskolák közül ez csak nekünk sikerült, így méltán lehetünk büszkék diákjainkra. Reméljük januárban az országos döntőn újabb sikereknek örülhetünk!


SZALAGAVATÓ


November 16-án a Kecskeméti Református Gimnázium 118 végzős diákja kapta meg a maturandusoknak járó szalagot. A gyönyörűen feldíszített bálteremben az ünnepséget Varga Nándor, az Igazgatótanács elnöke nyitotta meg igehirdetéssel. A tizenegyedikesek búcsúbeszéddel és vidám műsorral szereztek örömöt a végzősöknek. Szenes Mártonné Durucz Anna igazgatói köszöntőjében utalt arra...

Galéria
Beszámoló
Kecskeméti Hírhatár cikk
KTV riport

ÜNNEPÉLYES ÁTADÁS


Ünnepélyes keretek között átadtuk a Kecskeméti Református Gimnázium kémia-biológia laboratóriumát és a hozzá tartozó előadót, szertárt és előkészítő helyiséget. Igen régóta nagy hagyománya van a Kecskeméti Református Gimnáziumban, hogy a diákok ne csak elméleti képzést kapjanak a természettudományok oktatása során...

Galéria
Beszámoló
Tudósítás az eseményről:

PÁLYÁZATI KIÍRÁS


A Szemerey Andor Diáksegítő Alapítvány (6000 Kecskemét, Szabadság tér 7.) az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő; Nemzeti Együttműködési Alap és Civil Támogatások Igazgatósága által finanszírozott támogatási programban a Kecskeméti Református Gimnázium matematika és fizikai tanulói részére ösztöndíj pályázatot ír ki 2013-2014. tanév őszi félévében...

Pályázati anyag
Pályázati kiírás

Aradi kerékpártúra


2013. október 3. napos, de hűvös reggelén újra, immáron 15. alkalommal, nyeregbe szálltak a Kecskeméti Református Gimnázium diákjai, hogy elvigyék Aradra az október 6-i emlékünnepre a hősök előtti tisztelgés koszorúit.

Galéria
Beszámoló
Tudósítás az eseményről:
BAON cikk

Akkreditált Kiváló Tehetségpont lettünk!


A Nemzeti Tehetségpont igazgatója értesítette a Kecskeméti Református Gimnáziumot, hogy az akkreditációs szakértők helyszíni konzultációja és javaslata alapján – a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége (MATEHETSZ) gimnáziumunkat a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács helyi hatókörű, Akkreditált Kiváló Tehetségpontjává minősítette.
Az akkreditáció eredményét igazoló dísztábla átadására 2013. szeptember 14-én Budapesten, ünnepélyes keretek között került sor.

Kitüntetettek

Gratulálunk Sikó Dezső fizika szakos és Jámbor Zsolt ének-zene szakos tanárainknak kitüntetésükhöz, amelyet 2013.augusztus 28-án vehettek át Budapesten

a Nemzeti Színházban tartott ünnepélyen!

    

Ilyen volt a 2013-as nyári cserkésztábor


Miután a diákok megkapták az értesítőt, hogy felvételt nyertek a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolába, elkezdődött a 121. Dr. Vetéssy Géza cserkészcsapat idei nagy nyári kalandja. A tanulókat Dumbledore köszöntötte, és miután a Teszlek Süveg beosztotta őket házakba, berendezték hálókörleteiket. Erre nagy szükség volt, mert este elkapott minket egy vihar – az idősebb fiúknak nem kevés munkát adva. Másnap verőfényes napsütésre ébredtünk. A roxforti diákok elkezdték a tantárgyak felvételét és már a professzorok is kiírták a vizsgaidőpontokat. Folytatódott az építkezés, közben egy mugli család is ellátogatott az iskolába. A nap végén ismét elkapott minket egy nagy zuhé, de már felkészülten vártuk.

Új Magyarország Fejlesztési Terv


A pedagógusok új szerepben a Kecskeméti Református Gimnáziumban
TÁMOP-3.1.5-09/A-2-2010-0127

Pályázati anyag       Tábla

TIOP-1.1.1-07 kódjelű pályázat


"Informatikai infrastruktúra fejlesztése a Kecskeméti Református Egyházközség iskoláiban"
Nyitó dokumentum"A Kecskeméti Református Egyházközség új informatikai eszközei már a gyakorlatban is bizonyítottak"
Záró dokumentum

Nagy gimnáziumi társasjátékozás


2017. január 19-én, délután 14.45 és 18.30 között iskolánk dísztermében a 10.a osztály nagy gimnáziumi társasjátékozást, TÁRSAS HÁZIBULI-t szervez.

Keressetek magatoknak játékostársakat!
Foglaljatok asztalt az asztaltársaságotok létszámával és az ott játszott játékkal!
(asztalfoglalás ezen a linken)
A játékot hozzátok magatokkal!
Ha a rendezvény előtt nem találsz magadnak játszótársakat, akkor is gyere el, mert itt biztosan fogsz!
Az első lejátszott játékok után újabb és újabb partyk alakulnak ki, újabb és újabb társaságokkal és játékokkal.
A zsibongóban, a 135. teremben lesz büfé. Itt lesz felállítva a csócsóasztal is.
Marosszéky Gábor tanár úr ördöglakatokat hoz.
Szabó Antal tanár úr logikaijáték-gyűjteményének egy részét hozza el.
A Misi-műhelyben Kis Mihály Bence a bűvös kocka kirakását fogja tanítani.
Megszervezzük az Első Refis Rubik-kocka Versenyt (jelentkezés itt).
Lesz Twister-sarok. Az első játékban a kihívók a tesitanárok.
A cserkészek egy játékkülönlegességet, Capitan Sonar-t hoznak.
Egy diákcsapat nyilvános Activity-re hívott ki egy tanárcsapatot a színpadra.
Ruhatár és játékmegőrző is lesz.

Kell még valami ahhoz, hogy jó helyen jól érezd magad?

Az esemény facebookon: https://www.facebook.com/events/757189514431467/

Aktuális | Matematika és számítógépek

dök

dök

e-Órarend

Archív

Nyitó oldal

A kórus története

Koncertek

A kórus jelenlegi tangjai

A kórus volt tangjai

Színfoltok-Hangfoltok

e-Iskolatitkár | Levél az iskolatitkárnak


Levél küldése:

refgimi@reformatus-kkt.sulinet.hu

e-napló

Eredményeink | Archív

Elérhetőségek

Elérhetőségek

Alapítván

Eredményeink | 2013/14 tanév

Eredményeink | 2014/15 tanév

Eredményeink | 2015/16 tanév

Eredményeink | 2016/17 tanév

Eredményeink | 2011/12 tanév

Érettségi

Diákok prezentáció

Diákok prezentáció

Közösségi szolgálat

Iskola-egészségügyi Szolgálat


e-Szertár | Ének-Zene

Archív

e-Szertár | Fizika


Természettudományos TehetséggondozásP-UT-2014 számú pályázat
Galéria
Videó

P-NTP-2014 számú pályázat
Galéria
Videó

Poszter


Műszaki tehetséggondozásVideó megtekintése

Rendhagyó fizikaóra a díszteremben


2013.06.03-án iskolánkba látogatott Dr. Molnár Miklós nyugalmazott egyetemi docens, és általa egy remek fizikai előadásnak lehettünk részesei. Személye kapcsolódik iskolánkhoz, hiszen általános iskolásként a Kecskeméti Református Kollégium épületében is tanult,...


Tovább a cikkre...

Gimnáziumi alternatív energetikai bázis kialakítása


A Kecskeméti Református Gimnázium épületének bővítése során iskolánk sportbázisa tanuszodával gyarapodott. Az építési lendület és a beüzemelési tapasztalatok a felszínre hozták, hogy a mindennapi üzembentartás nem csak technikai problémákat vet fel, hanem gazdasági nehézségeket is rejt magában...


Tovább a cikkre...

Súlytalanság


Aktív fizika óra


A XX. Öveges József Országos Fizikaverseny köszöntőjét Sikó Dezső tanár úr tartotta 2010 májusában
Hlavay József Országos Környezettudományi Diákkonferencia
”Középiskolások a tudományért”
         

Tudományos Diákkörök IX. Országos Konferenciája

           
A téli napenergia hasznosítása a családi háztartásokban
Sikó Dezső szakdolgozata
2006
           
A talaldfelmagad.eu  internetes játék levelezőrendszerébe ITT léphetsz be!
           

e-Szertár | Földrajz

e-Szertár | Kémia

e-Szertár | Mozgókép- és médiaismeret

e-Szertár | Matematika

e-Szertár | Rajz- és vizuális kultúra

e-Szertár | Történelem

e-Szertár | Barangolás a mikro- és makrovilágban

e-Szertár | Spanyol

e-Szertár | Angol

Megyei történelem verseny 2016/2017

Megyei történelem verseny 2015/2016

e-Szertár | Német

Felvételi


FELVÉTELI A 2018/2019. TANÉVRE


KÖZPONTI ÍRÁSBELI VIZSGA
a 9. évfolyamra, illetve a 6 évfolyamos gimnáziumba jelentkezőknek
2018. január 20. 10:00 óra

 
 
Jelentkezési lap központi írásbeli vizsgára
 
4-évfolyamos felvételi tájékoztató (nyolcadikosoknak) a 2018/2019. tanévre
 
6-évfolyamos felvételi tájékoztató (hatodikosoknak) a 2018/2019. tanévre
 
A KECSKEMÉTI REFORMÁTUS GIMNÁZIUM KÜLÖN JELENTKEZÉSI LAPJA NÉGYÉVFOLYAMOS KÉPZÉSŰ OSZTÁLYAIBA
 
A KECSKEMÉTI REFORMÁTUS GIMNÁZIUM KÜLÖN JELENTKEZÉSI LAPJA HATÉVFOLYAMOS KÉPZÉSŰ OSZTÁLYAIBA
 
SZÓBELI FELVÉTELI TÉMAKÖRÖK BIOLÓGIÁBÓL VAGY KÉMIÁBÓL NYOLCADIKOSOKNAK (VÁLASZTHATÓ)
 
SZÓBELI FELVÉTELI TÉMAKÖRÖK TERMÉSZETISMERET TANTÁRGYBÓL HATODIKOSOKNAK
 
SZÓBELI FELVÉTELI TÉMAKÖRÖK ANGOL ÉS NÉMET NYELVBŐL
 
SZÓBELI FELVÉTELI TÉMAKÖRÖK ANGOLBÓL A KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ KÉPZÉSRE
 
NYÍLT NAPOK és FELVÉTELI ELŐKÉSZÍTŐ

Hat-évfolyamos képzésre jelentkezők figyelmébe: Változás a jelentkezés módjában!

Az Oktatási Hivatal 2017.dec.18-i új rendelkezése szerint  a 2017/2018. tanévben zajló középfokú felvételi eljárás során

a felvételi lapok kitöltését azoknak a jelentkezőknek (illetve a szülőknek) , akik nem a tanuló általános iskoláján keresztül intézik, hanem  önállóan, e tanévtől a jelentkezést nem papír alapon, hanem elektronikusan kell elvégezni.

(Ez a jelentkezés a központi írásbelire való jelentkezéstől (amely jelentkezés már folyamatban van és papír alapon történik),  illetve Gimnáziumunk ún. saját (papír alapú) jelentkezési lapjától független, „harmadik”szükséges lépés lesz majd.)

Az egyéni jelentkezés során a felvételi lapokat (tanulói adatlap és jelentkezési lap(ok) a jelentkezőnek, illetve a szülőnek a KIFIR elektronikus adatlapkitöltő program egyéni jelentkezők számára létrehozott felületén kell előállítani, majd továbbítani kell a továbbtanulásra kiszemelt középfokú iskolákba, illetve az Oktatási Hivatalba.
A KIFIR elektronikus adatlapkitöltő program egyéni jelentkezők számára program majd 2018 januárjában – az általános felvételi eljárás kezdetén – lesz elérhető az oktatas.hu honlapon.

Aki igénylik, annak a Gimnázium titkárságán az elektronikus jelentkezés lebonyolításában segítséget nyújtunk. Forduljanak hozzánk bizalommal!

Ehhez a tanuló (7-es számmal kezdődő) oktatási azonosítójára (a diákigazolványon megtalálható) feltétlenül szükségünk lesz, kérjük, azt hozzák majd magukkal!

 

Hasznos linkek | Egyetemek

Hasznos linkek | Könyvtár

Hasznos linkek | Felvi

Iskolánkról | Alapítványok

 

A Kecskeméti Református Kollégiumi Alapítvány céljai


- A Kecskeméti Református Egyházközség iskolái részére anyagi, erkölcsi és  társadalmi segítségnyújtás
- A református nevelés hagyományainak ébrentartása
- Az oktatási, nevelési, diákotthoni, ifjúságvédelmi, környezetvédelmi feladatok  ellátásához szükséges anyagi fedezet megteremtése
- A hátrányos helyzetű tanulók társadalmi esélyegyenlőségének elősegítése

Számlaszám: 51700100-10000238-00000000

Adószám:
18348464-1-03

Magyarországi Református Egyház technikai száma: 0066

Iskolánkról | Igazgatói HírlevélIskolánkról | IskolatörténetIskolánkról | Házirend és Etikai kódexHázirend és etikai kódex


Megtekinthető vagy letölthető a Kecskeméti Református Gimnázium HÁZIRENDJE ÉS ETIKAI KÓDEXE.
Házirend és etikai kódex letöltése

Iskolánkról | Etikai kódexIskolánkról | Pedagógiai programPedagógiai program


"Hiába is keresnénk a nagy szótári nyelvekben szebb, igazibb kitüntetést, mint ez: gyermek.
A gyermek az elevenség, az erő, a jövőbe ható ígéret, az Isten ajándéka.
Gyermekeinkben élhetjük át mi gyarló emberek, a minden ember számára megadatott töredékes, esendő földi örökkévalóságot.
Ők számunkra a folyamatosság és így az általunk adott értékek, hagyományok továbbvitelének az ígéretei."

Ady Endre
Pedagógiai Program letöltése

Iskolánkról | KompetenciamérésKiadványaink | Pálmahír archívum


Pálmahír archívum

Kiadványaink | Tanítványaink alkotásai


Tanítványaink alkotásai

Kiadványaink | Szőlőskert

Közösségeink | Tantestület


Közösségeink | OsztályokKözösségeink | CserkészcsapatISKOLÁNK CSERKÉSZCSAPATA

A világon az első cserkésztábor után csupán tizenhárom évvel, az 1920/21-es tanévben alakul meg a 121. számú Kecskeméti Református Főgimnázium cserkészcsapata.
A rendszerváltást követően az országos cserkészmunkába ismét bekapcsolódik a Kecskemét Református Gimnázium 1992-ben újjáalakult csapata néhány gimnazistával. A 121-es szám megmaradt, de a csapat – a fogságban meghalt – utolsó parancsnokának nevét vette fel, így jött létre a 121. sz. Dr. Vetéssy Géza cserkészcsapat.

Csapatunkról további információ, beszámolók és fényképek: www.vetessy.hu

Közösségeink | ÉnekkarKözösségeink | Floorball-csapatKözösségeink | Ifjúsági bibliakörKözösségeink | KosárlabdacsapatKözösségeink | RöplabdacsapatKözösségeink | SzakkörökKözösségeink | Színjátszókör


Közösségeink | ÚszókKözösségeink | VívókPsalmus kórus | Hangfelvételek, videofelvételek

Rendezvényeink | Comenius

Rendezvényeink | Ballagás

Rendezvényeink | 400 év - 400 km

Rendezvényeink | Aradi kerékpártúra

Rendezvényeink | Teaházak

Rendezvényeink | Olvasás éje

Rendezvényeink | Elvarázsolt kastély

Rendezvényeink | Fotópályázat

Rendezvényeink | Kulturális nap

Rendezvényeink | Röplabda házibajnokság

Rendezvényeink | Barlangtúra

Rendezvényeink | Szkanderbajnokság

Rendezvényeink | Nyári túrák

Rendezvényeink | Röplbdatábor

Rendezvényeink | Vízitúra

Rendezvényeink | Sárközi kosárlabda bajnokság

Rendezvényeink | Interaktív biblia kiállítás

Rendezvényeink | Csendesnapok

Rendezvényeink | Végzősök igei szolgálatai

Rendezvényeink | Tanáraink kedvenc filmjei

Rendezvényeink | Énekkaros táborok

Rendezvényeink | Evezőstúra a túron

Rendezvényeink | Ünnepségek

Rendezvényeink | Öregdiák Találkozó

Rendezvényeink | Szalagavató

Rendezvényeink | Cserediák Program

Könyvtár

Rólunk írták

sport

Szülőknek | Családsegítés

Szülőknek | Tanárok fogadóórái

Szülőknek | Tanulj meg tanulni

Szülőknek | Drogveszély

Szülőknek | Internet- és játékfüggőség

Szülőknek | Egészséges életmód

Szülőknek | Pályaválasztás

Hitélet | ÁhitatHitélet | AktuálisHitélet | BeszámolókHitélet | Biolka

Hitélet | Galéria

Archív