2008 a reneszánsz éve. Hunyadi Mátyás trónra lépésének 550. évfordulója alkalmából iskolánk humán munkaközössége az elmúlt tanévben, 2008 tavaszán irodalmi és képzőművészeti pályázatot hirdetett.

2008. november 27-én pedig reneszánsz napot rendeztünk a felsősöknek. Első órában a Reneszánsz Consort muzsikája igazi hangulatos bevezetője volt ennek a napnak. A tanórákon is megemlékeztünk Mátyás koráról. A nagyszünetben megelevenedett a középkori vásárok hangulata. A finom perecet, gyümölcsöt kínáló kofák kiáltásaitól volt hangos a 2. emeleti folyosó. A kavargó tömegben feltűnt egy híres piktor, egy kedves játékmester, díszes öltözetű lovagokat és hölgyeket is láthatott a figyelmes szemlélő. A legnagyobb sikert azonban az uralkodópár: Mátyás és Beatrix aratta, akik meglátogatták a vásárt. Nem hiányzott társaságukból az udvarmester és az udvari bolond sem, ők gondoskodtak a vidám hangulatról.

Délután került sor az osztályok közötti történelmi vetélkedőre. Igazgató úr megnyitója után a csapatok bemutattak egy-egy Mátyás királlyal kapcsolatos jelenetet, majd több fordulóban adtak számot történelmi tudásukról. Az izgalmas versenyben 1. helyezett lett a 8. b osztály csapata, 2. helyen végzett a 6. b , egyetlen ponttal lemaradva 3. lett a 6. a osztály. A többi csapat is megérdemelten vehette át a finom jutalmakat.

Köszönet a szép napért minden felsős kollégának, különösen Megyesiné Váczi Margit tanárnőnek.