Iskolánk adott otthont a Károli Gáspár Református Egyetem által idén Magyarországon megrendezett Erasmus IP rendezvénynek.

 

 

Általános iskolánkban első osztálytól két idegen nyelven- angolul, németül- folyik a beszédközpontú idegennyelv-oktatás CLIL-módszerrel.

A Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Kara a magyarországi partnere annak az Erasmus-programnak, melynek témája a CLIL. Az ez évi program gyakorló iskolája mi voltunk. Tíz európai ország angol szakos tanárai és tanárjelöltjei töltöttek két hetet iskolánkban; előadásokat hallgattak, órákat látogattak és angolórákat tartottak a felső tagozaton. A program témája és célja: közelebb hozni egymáshoz a különböző kultúrájú, gondolkodású, mentalitású, nemzetiségű embereket. Ezért a hallgatók háromfős csoportokban dolgoztak, mindhárman más-más nemzetiségűek.

A gyerekeknek alkalmuk volt egy közös játékos délutánon is részt venni a külföldiekkel, kötetlen formában. Megtapasztalhatták, fontos, hogy jól beszéljenek (legalább) egy idegen nyelvet; képesek legyenek más nemzetek képviselőivel kapcsolatot teremteni.

Köszönet Balázsné dr. Szabó Ildikó tanárnőnek a lelkes, precíz szervezésért és az odaadó munkáért.

 

Vissza a honlapra